Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Τζόκινγκ στη φύση ή στο διάδρομο;


Ο διάδρομος  είναι  σχετικά  πιο ξεκούραστος σε σχέση  με το κανονικό τρέξιμο  στην φύση, δρόμο, γήπεδο, δάσος . Διάδρομος ή τζόκινγκ στη φύση; Οι ειδικοί επισημαίνουν πως τρέξιμο από τρέξιμο διαφέρει. Όσοι βάζουν αθλητικά παπούτσια και αθλούνται έξω στον δρόμο, στο δάσος, στο γήπεδο ή στην παραλία  καίνε περισσότερες θερμίδες από όσες εκείνοι που ιδρώνουν στον διάδρομο. Αυτή  είναι η μία όψη , καθώς όταν εξετάζεται το θέμα των τραυματισμών τότε ο διάδρομος κερδίζει  , αφού δεν κρύβει τους κινδύνους του δρόμου  αλλά  άποψη  βελτίωσης  αντοχής  έξω είναι καλύτερα. Το  τρέξιμο  έξω από ένα γυμναστήριο  είναι καλό  και   από  άποψή ότι  αλλάζεις  παραστάσεις ενώ στο γυμναστήριο  είσαι  σε  ένα κλειστό χώρο. Έρευνες έχουν δείξει πως η άσκηση στον διάδρομο καίει 5% λιγότερες θερμίδες σε σύγκριση με την άσκηση σε εξωτερικούς χώρους.
Εκείνοι που επιλέγουν να αθλούνται μέσα στους  τέσσερις τοίχους, χάνουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη φύση και άλλους ανθρώπους. Το τζόκινγκ ή το γρήγορο βάδην στον διάδρομο γίνεται με το καιρό για τους περισσότερους ανθρώπους  μονότονη και βαρετή  δραστηριότητα, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες να σβήσει ο αρχικός ζήλος των ερασιτεχνών του γυμναστηρίου. Αντίθετα, όσοι αθλούνται έξω αλλάζουν παραστάσεις και έρχονται σε επαφή με ανθρώπους, συνεπώς η φυσική δραστηριότητα αποκτά επιπλέον ενδιαφέρον. Ο  διάδρομος είναι πιο ασφαλείς σε θέματα πιθανών τραυματισμών και διαθέτει αντικραδασμικό σύστημα, επιβαρύνει σαφώς λιγότερο τους συνδέσμους. Επιστημονικές μελέτες  έχουν αποδείξει  ότι όταν κάποιος τρέχει στο πεζοδρόμιο, ασκούνται πολύ μεγαλύτερες πιέσεις στα οστά του από ό,τι όταν τρέχει σε κυλιόμενο διάδρομο. Οι πιθανότητες για τραυματισμούς  μειώνονται κατακόρυφα εάν τρέχει κανείς σε ταρτάν, σε χώμα ή σε χορτάρι.   

Η επιλογή του διαδρόμου έχει έναν ακόμη λόγο στη λίστα με τα  θετικά , δείχνει πως όταν κάποιος τρέχει στον διάδρομο μπροστά στον καθρέπτη, το σώμα του παίρνει τη σωστή στάση.


Σύγκριση
Εάν σκεφτούμε την ασφάλεια  και την αποφύγει πιθανών τραυματισμών  η ζυγαριά  κλίνει προς τον διάδρομο αλλά όσοι αθλούνται έξω καίνε 5% περισσότερες θερμίδες  και  δεν  είναι κλεισμένοι  σε ένα γυμναστήριο και  έχουν  την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη φύση και άλλους ανθρώπους. 

by Vasil_Lask

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

by Vasil_Lask