Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Φυσικοί λιποδιαλύτες για αδυνάτισμα

Τα  φυσικά  προϊόντα  που  θα  σας  βοηθήσουν να  χάσετε  λίπος  είναι :

Αχλάδια:  είναι σε διαιτητικές ίνες (15% της ΣΗΠ), «γεμίζουν» το στομάχι και μας αποτρέπουν από το να φάμε παραπάνω απ’ότι πρέπει.  Πρέπει  να τα φάτε ένα αχλάδι πριν από κάθε γεύμα για να περιορίσετε την πείνα, αφού πρώτα το πλύνετε καλά.

Γκρέηπφρουτ:  είναι  διαιτητικό φρούτο βοηθάει πραγματικά στην μείωση του λίπους και της χοληστερίνης, κυρίως χάρη στην πηκτίνη μιας ειδικής ίνας που συνδέεται με την λιποδιάλυση. Είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνη C και κάλιο και δεν περιέχει καθόλου λίπος ή νάτριο.Τέλος, είναι περιέχει φυσικούς γαλακτοματοποιητές που καταπολεμούν το λίπος και τη χοληστερίνη.  Μπορείτε να το φάτε και  με κανέλλα που μειώνει την πικρή γεύση του, χωρίς να προσθέσετε ζάχαρη.

 Τα φασόλια είναι γεμάτα από ένα ειδικό άμυλο, το λεγόμενο resistant starch (περίπου 10γρ. το φλυτζάνι), το οποίο έχει ισχυρή λιποδιαλυτική δράση. Αν τα προσθέσετε στην διατροφή σας σε ένα γεύμα την μέρα, θα "κάψετε" μέχρι και 25% περισσότερο λίπος από το συνηθισμένο.


 Μία χούφτα αμύγδαλα την ημέρα,μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε λίπος στα πλαίσια μιας υγιεινής διατροφής, λένε σύγχρονες έρευνες. Άτομα που έτρωγαν καθημερινά για έξι μήνες αμύγδαλα, έχασαν ένα 18% του σωματικού τους λίπους. Αυτοί που ακολούθησαν μία δίαιτα με την ίδια ακριβώς ποσότητα θερμίδων και πρωτεϊνών, αλλά αντικατέστησαν τα αμύγδαλα με υδατάνθρακες ίδιας θερμιδικής αξίας, έχασαν μόνο το 11%.  Μπορείτε να τα συνδυάσετε με γιαούρτι ή μούσλι.

Σοκολάτα

Η «απαγορευμένη» για πολλούς γλυκιά απόλαυση,μπορεί να αποτρέψει την συσσώρευση των λιποκυττάρων στο σώμα μας. Μην βιαστείτε να τρέξετε στο περίπτερο και αν αγοράσετε τις κάθε λογής σοκολάτες.Αναφερόμαστε  μόνο στην μαύρη σοκολάτα, μιας και αυτή μόνο έχει ευεργετικές ιδιότητες στην απώλεια λίπους. Προσθέστε την με φειδώ στην διατροφή σας (χωρίς υπερβολές) και επωφεληθείτε από την δράση των αντιοξειδωτικών της ουσιών.

30γρ. μαύρης σοκολάτας την  ημέρα  είναι καλή δοσολογία  .

Πράσινο Τσάι

Το πράσινο τσάι περιέχει συστατικά που ωφελούν την υγεία και καταπολεμούν την παχυσαρκία.  Το συγκεκριμένο ρόφημα έχει αντιφλεγμονώδεις και διουρητικές ιδιότητες, οι οποίες οφείλονται κυρίως στα υψηλά ποσοστά φλαβονοειδών που περιέχει. Είναι ιδανικό βοήθημα για τη δίαιτα, αφού βοηθά στην απώλεια βάρους και όταν καταναλώνεται τακτικά, μειώνει το αίσθημα της πείνας. Η συστηματική κατανάλωση τσαγιού αυξάνει τις ενεργειακές δαπάνες του οργανισμού, «καίει» τα αποθηκευμένα λίπη, ενεργοποιώντας την καύση τους κατά τον μεταβολισμό τους. Μεταβάλλει, επίσης, την κατανομή του λίπους και μειώνει τον λιπώδη ιστό που εντοπίζεται στην περιοχή της κοιλιάς.

Γλυκοπατάτες

Οι γλυκοπατάτες έχουν έντονη γεύση με αποτέλεσμα να αποφεύγετε τυριά, μπέικον και βούτυρο. Αυτό και μόνο μπορεί να σας γλιτώσει από πολλές θερμίδες συγκριτικά με τις κοινές πατάτες. Επίσης, περιέχουν καλή θρεπτική αξία.


CLA (συζευγμένο λινολεϊκό οξύ)


Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο ως προς τη δράση του CLA, είναι η επίδραση που έχει στη σύσταση του σώματος. Πειράματα έδειξαν ότι το CLA μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του σωματικού λίπους και να αυξήσει τα επίπεδα της σωματικής άλιπης μάζας

Καρπούζι

Οι τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό «πιάνουν» χώρο στο στομάχι αφήνοντας λιγότερο για τις άλλες τροφές. Πολλά ωμά φρούτα και λαχανικά είναι «γεμάτα» νερό και θρεπτικά συστατικά και ταυτόχρονα με χαμηλές θερμίδες. Το καρπούζι είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα. Περιέχει αντιοξειδοτικά και βιταμίνες Α και C.


Καφές
Ένα από τα αγαπημένα ροφήματα που πραγματικά μπορεί να ενισχύσει έστω και λίγο τον μεταβολισμό και να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Ωστόσο προσέξτε ότι η ευεργετική δράση του «ακυρώνεται» πολύ εύκολα από τις έξτρα θερμίδες ενός καπουτσίνο.

Ο συνδυασμός ξυδιού και λεμονιού

Ο συνδυασμός ξυδιού και λεμονιού αποτελεί τον πιο "δυνατό" λιποδιαλύτη. Αν μάλιστα τα συνδυάσετε μαζί με μια φρέσκια πράσινη σαλάτα πλούσια σε αντιοξειδωτικά και προσθέσετε και μια κουταλία της σούπας λάδι (πλούσιο σε ω-3 λιπαρά οξέα) τότε έχετε ένα πλήρες λιποδιαλυτικό γεύμα!
 Το μηλόξυδο  σύμφωνα με έρευνες βοηθά στην καταπολέμηση του λίπους.
  Πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο και προσοχή μιας και σε μεγάλες δόσεις έχει αρκετές παρενέργειες (ταχυκαρδίες, άυξηση πίεσης, πονοκέφαλοι κτλ.)
 Τέλος, ο  μαγικός λιποδιαλύτης  που διώχνει το λίπος χωρίς καμία προσπάθεια είναι δωρεάν . Το νερό, είναι από τους πιο σημαντικούς καταλύτες στην απώλεια βάρους και τη διατήρησή του. Το σώμα δεν λειτουργεί σωστά χωρίς αρκετό νερό και δεν μπορεί να μεταβολίσει αποτελεσματικά το αποθηκευμένο λίπος. Πίνοντας νερό κατά την διάρκεια της μέρας, αποφεύγουμε την κατακράτηση υγρών στο σώμα και βοηθάμε την λειτουργία των νεφρών και του συκωτιού και φαινόμαστε νεώτερη.  Κατά μέσο όρο, ένα άτομο πρέπει να πίνει 7-8 ποτήρια νερό την ημέρα. Η ποσότητα αυτή διαφέρει  ανάλογα με το σωματικό  βάρος του ατόμου, την άσκηση που κάνει και τους περιβαλλοντικούς παράγοντες (ζέστη, κρύο,υγρασία κτλ.)

by Vasil_Lask

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

by Vasil_Lask