Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Κοιλιακοί σε ρόδα

ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΤΗΣΕΤΕ Η ρόδα για κοιλιακούς γνωστή και ως τροχός κοιλιακών είναι ένα φθηνό εργαλείο fitness που μπορεί να βοηθήσει στην ενδυνάμωση των κοιλιακών. Η κύρια λειτουργία του είναι να βοηθήσει την ενδυνάμωση του πυρήνα. Η άσκηση με τον τροχό απαιτεί προσεκτική τεχνική για την αποφυγή καταπόνησης των μυών ή τραυματισμό.
 Γυμνάζει ταυτόχρονα πάνω-κάτω κοιλιακούς και ραχιαίους. Πώς γίνεται; Κρατάμε μία ρόδα κοιλιακών κάτω από το στήθος και αρχίζουμε να τσουλάμε προς τα εμπρός μέχρι να μπορούμε να κρατήσουμε το βάρος μας. Στη συνέχεια τραβάμε τη ρόδα πίσω .



Οφέλη από την ρόδα κοιλιακών


Η απόκτηση ενός σταθερού πυρήνα σας βοηθά σε όλες τις φυσικές σας δραστηριότητες και μειώνει της πιθανότητες μυϊκού τραυματισμού. Η άσκηση με το τροχό είναι αποτελεσματική στην ενίσχυση του πυρήνα σας, όχι μόνο διότι έχει ως στόχο τους κοιλιακούς σας, αλλά και επειδή λειτουργεί τους μυς του κάτω μέρος της πλάτης. Η σπονδυλική σας στήλη διατηρεί τη βέλτιστη θέση όταν οι μύες του κορμού σας είναι καλά ισορροπημένη.


Μειονεκτήματα της ρόδας κοιλιακών


Το κύριο μειονέκτημα του τροχού είναι η πίεση που ασκεί στο κάτω μέρος της πλάτη σας. Αν οι ραχιαίοι μυς σας είναι αδύναμοι, μπορεί να μην είστε σε θέση να αντισταθείτε στην πίεση που θα ασκηθεί στη μέση σας καθώς εκτελείτε την άσκηση, με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να κρατήσετε την πλάτης σας. Αν έχετε οποιαδήποτε προβλήματα στο κάτω μέρος της πλάτης σας, αποφύγετε τις ασκήσεις με τον τροχό κοιλιακών μέχρι να συμβουλευτείτε κάποιον επαγγελματία του fitness.


by Vasil_Lask

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

by Vasil_Lask