Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

4 κόλπα που θα σε βοηθήσουν να χάσεις κιλά


ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΤΗΣΕΤΕ Είναι γνωστό ότι δεν καίμε θερμίδες μόνο στο γυμναστήριο με έντονη σωματική άσκηση αλλά και με πιο απλούς τρόπους κατά την διάρκεια της ημέρας και μάλιστα χωρίς να το καταλαβαίνουμε.


Σίγουρα όχι όσες θα καίγαμε πάνω σε έναν διάδρομο γυμναστικής αλλά κάτι είναι και αυτό.


Αν λοιπόν για τους δικούς σου λόγους βαρέθηκες να πας σήμερα γυμναστήριο ή δεν είσαι καν γραμμένη σε κάποιο, ιδού μερικοί τρόποι που μπορείς να κάψεις θερμίδες χωρίς να κουραστείς ιδιαίτερα.

Ένα ζεστό αφρόλουτρο

Πρόσφατη έρευνα ανακάλυψε αυτό που όλοι, κατά βάθος, ευχόμασταν. Το ζεστό μπάνιο να ήταν ένα μέσο «αποτοξίνωσης» από το περιττό λίπος. Και εγένετο!

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Loughborough, προσπαθώντας να βρουν τρόπους πρόληψης του διαβήτη τύπου 2, μελέτησαν την επίδραση που μπορεί να έχει ένα ζεστό μπάνιο στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αλλά και στην καύση θερμίδων.

Έτσι, έβαλαν μια ομάδα εθελοντών να κάνουν ποδήλατο για μια ώρα και μια άλλη, να χαλαρώσουν σε μια μπανιέρα με νερό (σε θερμοκρασία 40°C) για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Ενώ, όπως είναι φυσικό, η ποδηλασία «κέρδισε», ανακάλυψαν ότι το μπάνιο ήταν θερμιδικά ισοδύναμο με την καύση θερμίδων που πετυχαίνει κάποιος κάνοντας μια βόλτα 30 λεπτών με τα πόδια, δηλαδή περίπου 140 θερμίδες.

Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού

Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι η ημερήσια κατανάλωση αρκετών φλιτζανιών πράσινου τσαγιού μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στην μείωση του σωματικού λίπους

Για την ακρίβεια, έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε παχύσαρκους άντρες στην Ταιλάνδη, διαπίστωσε ότι αυτοί που έπιναν πράσινο τσάι έχαναν 183 θερμίδες περισσότερες ανά ημέρα σε σχέση με την ομάδα αυτών που δεν έπιναν.

Οι ειδικοί δικαιολογούν τις «αδυνατιστικές» ιδιότητες του πράσινου τσαγιού στις πολυφαινόλες οι οποίες εμπεριέχουν αντιοξειδωτικά που ευνοούν την καύση λίπους. Βέβαια, σε αυτό το σημείο να σας πούμε πως, για να δείτε αποτελέσματα, οι ειδικοί συστήνουν 3 με 8 ποτήρια ημερησίως.

Οι νευρικές (ασυναίσθητες) κινήσεις

Υπάρχουν 2 τύποι ανθρώπων σε αυτό τον κόσμο. Αυτοί που, ενώ κάθονται, μπορεί να κινούνται νευρικά και αυτοί που ενοχλούνται από αυτούς που, ενώ κάθονται, κινούνται νευρικά. Μαντέψτε ποιοι χάνουν τις περισσότερες θερμίδες.

Το να «χτυπάτε» το πόδι σας επαναλαμβανόμενα στο πάτωμα ή να κάνετε το γόνατό σας να «τρέμει» και γενικά, το να μην μπορείτε να καθίσετε ήσυχες, σε μια θέση, μπορεί να είναι κάπως εκνευριστικό για όσους βρίσκονται γύρω σας εκείνη τη στιγμή, αλλά δεν παύει να αποτελεί έναν τρόπο απώλειας βάρους.

Πλήθος από έρευνες που έχουν γίνει, κατά καιρούς, έχουν επιβεβαιώσει ότι οι νευρικές κινήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορούν να σας βοηθήσουν να κάψετε θερμίδες 10 φορές πιο εύκολα απ’ ότι αν καθόσασταν ακίνητες. Μάλιστα, μια έρευνα από το μακρινό 2005 είχε αποδείξει ότι ο αριθμός των θερμίδων μπορεί να φτάσει και τις 350.

Το καθάρισμα


Σας υποσχεθήκαμε ότι θα σας μιλήσουμε για τρόπους που δεν χρειάζεται να κουνηθείτε από τη θέση σας, αλλά αυτό το άρθρο θα θεωρούνταν λειψό αν δεν κάναμε μια αναφορά στις δυσάρεστες μεν, αποτελεσματικές δε, δουλειές του σπιτιού.

Το σφουγγάρισμα, το άδειασμα του πλυντηρίου πιάτων, το τρίψιμο της μπανιέρας, αλλά και άλλες δουλειές που κάνουμε καθημερινά, μπορεί να μην είναι ευχάριστες, αλλά έχουν το πλεονέκτημα να συμβάλλουν στην απώλεια βάρους.

Το πλύσιμο των πιάτων μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από 100 θερμίδες(/ανά ώρα) ενώ το να ασχοληθείτε με το καθάρισμα του μπάνιου για 35 λεπτά ισοδυναμεί με, αντίστοιχης διάρκειας, περπάτημα στο διάδρομο. Καθόλου άσχημα δηλαδή.



by Vasil_Lask

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

by Vasil_Lask